Annonse


Telenor inn i sin første UMTS-auksjon

Telenor ble tidligere i uka godkjent for å delta i UMTS-auksjonen, som Sveits skal holde i november. Det er første gang Telenor kaster seg inn i en UMTS-auksjon på egen hånd. Telenor eier 10 prosent av tyske Viag Intercom, men der var det majoritetseier British Telecom som kjørte løpet som endte i en rådyr lisens.

Prisen i Sveits kan også bli høy. Det spekuleres allerede i at prisen kan bli den relativt høyeste hittil.

I Storbritannia var det sjokkerte kommentarer etter at budene gikk uventet høyt. Justert for hver innbygger i landet ligger budet på vel 5.100 kroner. Til sammenligning ble prisen i Tyskland på vel 5.000 kroner per innbygger.

I Nederland lå budene langt lavere. Men der var det færre som deltok i budrundene.

Annonse


Teleoperatørene Swisscom og Hutchison regner med at sluttbudene vil tilsvare en regning på vel 7.400 kroner for hver sveitsiske innbygger, i følge den svenske Finanstidningen.

– Sveitsere er svært interessert i ny teknologi, og vil bruke penger på den, sier de sveitsiske myndighetenes talsmann i telespørsmål, Roberto Rivola.

Ti søkere meldte seg før fristen løp ut. Denne uka har myndighetene godkjent samtlige som kompetente og selvstendige. Auksjonen starter 13 november, og er ventet å vare mellom to og fire uker.

Swisscom regner med investeringer i et UMTS-nett vil koste minst 5.1 milliarder kroner. Da drar om selskapet nytte av allerede eksisterende GSM-nett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse