Annonse


SMS-melding gjorde Nokia tause

Haugesundsbedriften Web2Wap erklærte på tirsdag at de hadde funnet frem til en killer SMS-melding som gjør at Nokia-telefonene slukner og må startes på nytt. I verste fall kan telefonen bli helt ødelagt, hevdet Web2Wap.

Nokia var ikke klar over denne feilen, og hadde heller ikke svart på de spede forespørslene fra det lille utviklingsselskapet, da Web2Wap gjorde oppmerksom på problemet.

Nokia var uvitende

– Vi ble først gjort oppmerksom på problemet etter at pressen begynte å henvende seg til oss på tirsdag ettermiddag, sier informasjonssjef Thomas Jönsson til ITavisen.no.

Jönsson vil ikke kommentere om Nokia nå har tatt turen til Haugesund for å prate med utviklerne som oppdaget feilen.

Annonse


Er i kontakt med Haugesund

– Vi har tatt kontakt med hverandre. Nå kontrollerer vi opplysningene fra Web2Wap faktamessig, sier Jönsson. Selv ble han ikke kontaktet av Haugesundsbedriften før de gikk ut i media.

Web2Wap er et lite utviklingsselskap med 11 ansatte, og hvis deres killer-meldingen er så alvorlig som selskapet hevder, er dette en gedigen svakhet i Nokia-telefonene.

I Web2Wap har livet blitt svært travelt etter den plutselige berømmelsen. All mediekontakt skal gå gjennom adm. direktør Bjørn G. Viksund, men han sitter hele tiden i ulike møter når vi ringer.

I møte med Nokia?

– Jeg tror ikke vi vil kommentere mer i dag, er opplysningen vi får når vi ringer. Men vi ringer igjen og igjen, uten videre lykke.

– Sitter Viksund nå i møte med Nokia?

– Det har jeg ingen kommentar til. Alle kommentarer må komme fra Viksund, sier Kjell Simonsen i Web2Wap. Han sier vi må få informasjon siden, og at de muligens sender ut en pressemelding i løpet av dagen.

Nokias talsmann Thomas Jönsson uttaler at de ikke ser på feilen som et seriøst problem, og ser ingen fare for at Nokia må tilbakekalle noen av telefonene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse