Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SyncML ligger foran skjema

Verden er kommet ett skritt videre på veien mot en felles synkroniseringsstandard på tvers av alle lommedataplattformer og mobilterminaler. Det hevder i alle fall SyncML.

Og SyncML er ikke en hvilken som helst liten fillesak. Prosjektet støttes av ledende teknologibedrifter som Ericsson, IBM, Lotus, Matsushita, Motorola, Nokia Psion Palm og Starfish Software.

Versjon 1.0 alfa

Nå legger de ut SyncML versjon 1.0 alfa, sammen med oppdateringer til SyncML Reference Toolkit, som har vært tilgjengelig for utviklere siden mai.

Versjon 1.0 alfa og kildekoden til Referense Toolkit vil være tilgjengelig for nedlasting fra 31. august fra Supporter-området på www.syncml.org.

– Etter hvert som den trådløse industrien vokser vil SyncML bli instrumentet som hjelper organisasjoner å bygge trådløse løsninger som kan mate ansatte med kontinuerlige oppdateringer fra bedriftenes datasystemer, sa Andrew Terry, teknisk sjef i Extended Systems.

Nytt for utviklere

Nytt er at utviklere nå også kan generere SyncML-meldinger til Epoc, PalmOS og Win Server 32, samt at det inneholder en full beskrivelse av det XML-baserte SyncML-formatet.

I fjerde kvartal skal det også komme informasjon om hvordan du kan knytte SyncML-oppdateringer til Linuxplattformen.

Mer enn 350 selskaper har til nå besluttet at de vil støtte SyncML-standarden. Målet er en felles standard for synkronisering av alle typer datautstyr, fast eller trådløst.