Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye toner fra Nokia

Flere kjente låter, og tema fra velsette TV-serier blir tilgjengelige når Nokia nå inngår en avtale med EMI Music Publishing om ringemelodier på mobiltelefonen.

Avtalen tillater at mobilprodusenten legger ut ringemelodiene med EMI-artister på sin nettjeneste Club Nokia.

Ringemelodier på telefonen har blitt en mye større hit enn nesten noen hadde forestilt seg. Nå henger også mobilprodusentene seg på pop- og rock-bølgen som farer over mobilverdenen.

Samtlige nyere mobiltelefonmodeller kommer med en knippe utvalg av melodier, men da primært folkeviser og en rekke klassiske artister, der man ikke må ha avtaler med rettighetsinnehaverne.

Personifisering av telefonen

Men i løpet av det siste halvåret har personifisering av telefonene blitt stadig viktigere hos den yngre generasjonen, og med det har populariteten med ulike ringelåter steget til værs. Nå er det Nokia som kaster seg på trenden med pop og rock på telefonen.

Ringetonene vil bli gjort tilgjengelige via Internett på Club Nokia, og som på andre tjenester vil man få mulighetene til å laste ned ringetonen ved å sende en SMS til et spesifikt telefonnummer, eller ved å bruke Club Nokia Credit System.

Det blir ikke oppgitt hvor mye tjenesten vil koste hos Nokia, men det blir neppe gratis. Hos de nordiske tilbyderne av SMS-tjenester koster det 4-10 kroner å laste ned en ringemelodi.

EMI Music Publishing, er en del av EMI Group, og sitter på artister som Robbie Williams Spice Girls, Sting, Puff Daddy og Janet Jackson.

Stikkord: Mobil