Annonse


Nettgiganter åpner Linux-lab

Maskinvareprodusentene vil gi utviklere innenfor det såkalte “Open Source”-miljøet mulighet til å teste sine programmer i et stormaskin-miljø de vanligvis ikke har tilgang til.

– Open Source Deveolopment Lab vil fylle et tomrom i utviklingsmiljøet for Linux – tilgang til maskinvare i den øvre delen av skalaen, sier Brian Behlendorf, som har vært med å utvikle verdens mest brukte webserver Apache.

Produsentene støtter Linux fordi det gir dem en sjanse til å påvirke operativsystemet på sine datamaskiner, hevder analytikeren Bill Claybrook ved Aberdeen Group.

– Disse selskapene ser de kan spille en langt viktigere rolle i utviklingen av Linux enn de kan med Windows. Microsoft bestemmer stort sett eneveldig hva de vil ha i Windows, sier han til AP.

Annonse


Linux og Apache er to av de mest kjente produktene fra “Open Source”-miljøet. “Open Source”-programvare skiller seg fra kommersiell programvare ved at hele kildekoden er åpent tilgjengelig for alle og enhver.
Operativsystemet Linux oppfattes i dag av mange som den største trusselen mot Microsofts Windows-hegemoni.

De fire hovedsponsorene sier de vil spytte millioner av dollar inn i prosjektet. Med seg på laget har de en hel rekke spesialiserte firmaer fra Linux-verdenen, som Red Hat og VA Linux Systems, i tillegg til IT-bedriftene Dell og Silicon Graphics.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse