Napster + lovparagraf

Annonse


Napsters skjebne datofestet

Napster + lovparagrafAppelldomstolen har ord på seg for å være vennlig innstilt mot teknologibedrifter som slåss mot søksmål innen opphavsrett, nasjonal sikkerhet og monopolvirksomhet på nettet, melder AP.

Domstolen reddet Napster fra å få kroken på døra i juli, da den på kort varsel snudde stengningsdommen fra dommer Marilyn Hall Patel.

Rettens beslutning ble kjent tirsdag samtidig som flere industrigrupperinger la frem sine synspunkter på Napster-saken for domstolen.

Grupperingene hevder at dommeren feilaktig benyttet opphavsretts-loven i sin dom. Hvis den blir stående kan det være en trussel mot utviklingen i elektronikkindustrien, hevder organisasjonene.

Annonse


En av de største av grupperingene, Consumer Electronics Association, representerer 600 av de største og mest kjente navnene i amerikansk dataindustri, blant dem America Online, Apple, Intel og Microsoft.

Napster leverte nylig en fremstilling av sitt syn på tvisten med platebransjen. Motparten, industrisammenslutningen for den amerikanske platebransjen, Recording Industry Association of America (RIAA), må svare på Napsters innlegg innen 8. september.

(Origo)