Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nærmere svensk børs-overtakelse

Deutsche Boerse planlegger et bud på London Stock Exchange for å hindre at svenske OM-gruppen spolerer den planlagte tysk-britiske iX-fusjonen.

Det hevder ikke navngitte kilder til Bloomberg News. Ifølge nyhetsbyrået kommer tyskerne med et bud denne uken som ligger over svenskenes bud på 0,8 milliarder pund. Budet blir utformet i overenstemmelse med London-børsens styre.

OM-Gruppen som blant annet eier Stockholmsbørsen, overrasket tidligere denne da de la inn et fiendtlig bud på Londonbørsen, kort tid før børsen skulle stemme over en fusjon med Deutsche Boerse.

Svenskene hevder den planlagte iX-fusjonen bygger på en avleggs strategi om å slå sammen nasjonale børser. Samarbeidet tar ikke hensyn til endrede kommersielle og teknologiske rammebetingelser, ifølge svenskene.

(Origo)