Annonse


Dårlig kredittvurdering presser BT

BTs gjeld på 30 milliarder pund har fått kredittvurderingsselskapene til gå helsen til det britiske teleselskapet kritisk etter i sømmene. Standard & Poor besluttet i forrige uke å jekke BT ned fra AA+ til A.

Kredittvurderingen påvirker BTs muligheter til å hente inn ny kapital for å betale gjelden, og flere analytikere tror BT må selge deler av virksomheten for å bedre den frynsete tilliten i finansmarkedet.

En videre nedgradering kan for alvor svekke selskapets evne til å hente inn kapital, hevder analytikerne.

– BT må sette fortgang i slagplanene. Selskapet befinner seg i en ekstremt vanskelig situasjon siden markedet svikter, men noe må gjøres innen ni måneder, advarer en analytiker fra Schema til Financial Times.

Annonse
BT planlegger å løsrive katalogvirksomheten Yell innen årsskiftet og vurderer andre tiltak for å bedre kredittevnen, skriver finansavisen.

– Det forbauser meg ikke om BT selger ikke-strategiske eiendeler i utlandet i løpet av kort tid, sier en megler til avisen.

BT er ikke alene om å ha gjeldsproblemer. Kampen om å sikre seg en plass for neste generasjons mobilnett, har presset mange telekjemper til å påta seg enorm gjeld.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse