Annonse


Fra Alcatel til Port IT

– Det er Solbergs internasjonale kontakter og erfaring som er viktigste årsaken til at vi ønsket han som direktør for internasjonale salg i Port, sier markedsdirektør Ingulf Horn i Port IT.

Ut i verden

Solberg vil sitte i ledergruppen og ha sitt arbeid i hovedsak rettet mot internasjonal relasjonsbygging. Etter å ha fått kontrakter i Norge, Sverige, Danmark og Finland ønsker selskapet å gå videre ut i verden med sitt konsept, – å tilby intelligente nett-tjenester til teleoperatører.
Port har nylig opprettet et London-kontor som skal dekke Benelux og Storbritannia.

– Vårt hovedmål nå er å bli et internasjonalt selskap, sier Horn, og varsler en rekke lanseringer av tjenester fra store leverandører, som samarbeider med Port i tiden som kommer. Selv om selskapet har konkurrenter på deler av virksomheten, er det ingen som har hele konseptet med outsourcing av intelligente nett-tjenester.

Vekst

– Port IT leverer en rekke verdiøkende tjenester til telekomindustrien både innen mobil, fast og Internett. Port IT er foreløpig representert i 7 land, men har ingen planer om å stoppe der.

Annonse


Selskapet har betydelige internasjonale vekstambisjoner, noe som passer meg svært godt, sier Tom Solberg.

Solberg er utdannet Ingeniør og bedriftsøkonom BI. Han har 16 års fartstid fra Alcatel-konsernet i Norge og Sveits. Solberg har vært sentral i Alcatels vekst i det norske bedriftsmarkedet.
Han kan blant annet vise til en femdobling av Alcatels telefonsentral-omsetning, et område hvor Alcatel i dag kan vise til godt over 50 prosent markedsandel. Solberg har dessuten vært en frontfigur i Alcatels siste års satsing innen Outsourcing og tjenester.

Nøytral

Solberg skifter nå til en ganske annen arena.
– Jeg har stor tro på forretningsidéen til Port IT, og ser betydelige vekstmuligheter for deres konsepter og tjenester. De representerer noe nytt og unikt i det norske og internasjonale tjenestemarkedet.
Nemlig det å være en nøytral telekom-aktør som sørger for å »lime» sammen nettverk fra ulike operatører og tjenesteytere.

Dessuten representerer Port IT noe ungt, ambisiøst og innovativt som jeg gleder meg til å bli endel av, sier Solberg.

Annonse