Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fra Alcatel til Port IT

Tom Solberg (40) slutter 1. september som divisjonsdirektør i Alcatel Telecom og går til Port IT (Port Authority). Han skal først og fremst bidra nå når Port IT ønsker å bli et mer internasjonalt selskap.

– Det er Solbergs internasjonale kontakter og erfaring som er viktigste årsaken til at vi ønsket han som direktør for internasjonale salg i Port, sier markedsdirektør Ingulf Horn i Port IT.

Ut i verden

Solberg vil sitte i ledergruppen og ha sitt arbeid i hovedsak rettet mot internasjonal relasjonsbygging. Etter å ha fått kontrakter i Norge, Sverige, Danmark og Finland ønsker selskapet å gå videre ut i verden med sitt konsept, – å tilby intelligente nett-tjenester til teleoperatører.
Port har nylig opprettet et London-kontor som skal dekke Benelux og Storbritannia.

– Vårt hovedmål nå er å bli et internasjonalt selskap, sier Horn, og varsler en rekke lanseringer av tjenester fra store leverandører, som samarbeider med Port i tiden som kommer. Selv om selskapet har konkurrenter på deler av virksomheten, er det ingen som har hele konseptet med outsourcing av intelligente nett-tjenester.

Vekst

– Port IT leverer en rekke verdiøkende tjenester til telekomindustrien både innen mobil, fast og Internett. Port IT er foreløpig representert i 7 land, men har ingen planer om å stoppe der.

Selskapet har betydelige internasjonale vekstambisjoner, noe som passer meg svært godt, sier Tom Solberg.

Solberg er utdannet Ingeniør og bedriftsøkonom BI. Han har 16 års fartstid fra Alcatel-konsernet i Norge og Sveits. Solberg har vært sentral i Alcatels vekst i det norske bedriftsmarkedet.
Han kan blant annet vise til en femdobling av Alcatels telefonsentral-omsetning, et område hvor Alcatel i dag kan vise til godt over 50 prosent markedsandel. Solberg har dessuten vært en frontfigur i Alcatels siste års satsing innen Outsourcing og tjenester.

Nøytral

Solberg skifter nå til en ganske annen arena.
– Jeg har stor tro på forretningsidéen til Port IT, og ser betydelige vekstmuligheter for deres konsepter og tjenester. De representerer noe nytt og unikt i det norske og internasjonale tjenestemarkedet.
Nemlig det å være en nøytral telekom-aktør som sørger for å »lime» sammen nettverk fra ulike operatører og tjenesteytere.

Dessuten representerer Port IT noe ungt, ambisiøst og innovativt som jeg gleder meg til å bli endel av, sier Solberg.