Annonse


Det drøyer med Panasonic wap

Under Telecom ’99 i Geneve viste Panasonic frem det som skulle være deres aller første mobiltelefon med wap. Men GC 10 kom aldri på markedet.

Årsaken var at telefonen var utstyrt med en nettleser til det mer eller mindre standardiserte wap 1.0. Denne teknologien var foreldet før den ble satt i drift, noe Siemens bittert fikk erfare da de lanserte sin ”wap”-telefon S25 basert på samme teknologi.

Forsøker igjen

Men selv om mindre enn ett år er gått, har mye vann rent i havet. Vi har fått en rekke waptelefoner basert på wap 1.1, og nå forsøker også Panasonic seg igjen.

Den nye telefonen fra Panasonic får navnet GD93, og skal etter planen lanseres i november. Denne telefonen innholder i tillegg til wap 1.1 også en POP3 e-postleser, og skal kunne laste ned e-post uavhengig av wap og SMS.

Annonse


Telefonen leser 800 tegn per melding, noe som kan bli i snaueste laget enkelte ganger. (Frem til denne parentesen er det faktisk 1065 tegn).

Større skjerm

Så langt er det ikke mye informasjon å få om GD 93. Vi vet at skjermen vil bli større enn på de tidligere Panasonic-modellene, og at vekten vil være på ca. 80 gram. Dessuten kan vi forvente at den vil ha de samme applikasjonene som GD92, som kommer i september.

I så fall vil GD 93 ha høyttalende funksjon, mulighet for å ta opp lyd (tale/sang/musikk etc.) og bruke lyden som ringetone. Telefonen gir også mulighet for å velge mellom fire ulike bakgrunnsfarger i displayet (rødt når sjefen ringer?).

Utseendemessig vil telefonen skille seg fra tidligere Panasonic-modeller ved at den blir lettere kileformet.

Prisen vet vi ennå ikke noe om, men jeg tør tippe at den vil havne på mellom 3.000 og 4.000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse