Deskill

Annonse


Internett fikk hikke

DeskillAll trafikk blir fordelte på de 13 rootserverne, som befinner seg i USA, Sverige, Japan og Storbritannia. Den primære serveren »A» står hos selskapet Network Solutions i Virginia i USA

Rootserverne B, G, J og M ble angivelig satt ut, fordi de brukte en ny metode for å oppdatere directories. De gikk ut over alle forespørsler på nettsteder med .com.

Surfere merket liten forskjell

Imidlertid fungerte de øvrige ni serverne normalt, så de som surfet på nettet merket liten forskjell. Network Solutions betegner derfor hendelsen som hikke, og mener det er et eksempel på hvor robust Internett nå er.

De aller fleste Internettleverandørene lagrer løpende de mest brukte linkene på nettet, så kun hvis nettsurfere har besøkt sider med få besøkstall, kan de ha opplevd at trafikken gikk tregere enn normalt, skriver Cnet.com.

Også i 1997 opplevde man hikke på nett, da syv servere var nede i fire timer, noe som forsinket trafikken på nettet. Network Solutions hevder at mer enn fire servere må være nede, for at det skal merkes på nettets hastighet.