Annonse


Holder tett om ny Nokia

Det hviskes i krokene om en oppfølger til 3210. Telefonen skal hete 3310, og er mindre enn forgjengeren. Trolig vil den også være utstyrt med wap. Finnene har lagt for mye arbeid i utviklingen av sin nettleser for wap 1.2 til at denne teknologien ikke snart skal tas i bruk.

Datatelefon

Vel så spennende er Nokias avtale med Symbian om integrering av Epoc-plattformen i en ny telefon. Epoc er operativsystemet som benyttes i bærbare PC-er fra Psion (som også har laget lomme-PC for Ericsson).

Dette åpner for en rekke nye applikasjoner på telefonene. Etter det wapland.no forstår skal Nokia ha kommet godt i gang med en slik telefon.

Oppgraderingen av Epoc fra 5.0 til 6.0 har gått tregere enn Symbian forventet, men det er uklart om dette vil føre til forsinkelser for Nokia.

Annonse


Ny software

En annen telefon som er under videreutvikling er minitelefonen 8210. Under en samling for utviklere i London for en tid tilbake fikk wapland.no sin representant fingrene på et eksemplar med en ganske annerledes meny enn den vi er vant til.

Når eieren ble oppmerksom på vår utforskertrang var det ”klask på lanken”, før telefonen havnet i en låst koffert.

Det synes uklart hvorfor Nokia er så ivrig etter å holde kortene tett til brystet. Foreløpig venter vi fortsatt på at de skal få ut nyhetene de presenterte i mars. Thomas Jönsson, informasjonssjef i Nokia sier til wapland.no at hemmelighetskremmeriet er bevisst, og at alle vil få detaljer når tiden er moden.

GPRS

På spørsmål om når 3310 vil bli lansert svarer Jönsson at dette ennå ikke er avgjort, før han kommer på at de kanskje ikke en gang har en modell som skal hete 3310.

– Dere kan bare spekulere, men vi sier ingen ting. –Men skal dere ikke snart få ut fingeren og lansere en telefon med GPRS? –Vel, det er jo ikke usannsynlig, ler Jönsson.

Telefonene Nokia presenterte under CeBIT 2000 var 8890 (8850 med 1900 MHz i stedet for 1800), waptelefonen 6250 samt fritidstelefonen 6250. Foreløpig er ingen av dem kommet i salg.