Arnt Sommerlund

Annonse


Viktig anerkjennelse for Opera

Arnt Sommerlund– Dette anser vi som en viktig anerkjennelse av vårt produkt, sier adm. direktør Jon Tetzchner i Opera, til ITavisen.no.

AMD og Opera skal sammen utvikle avanserte nettleserløsninger, der de kombinerer Operas programvare for nettlesere og AMDs nye raske 32-bit prosessorer.

Gjensidige bytteavtaler

Avtalen gir rom for at AMD og Opera bidrar til hverandres utviklingsforsøk, og at de bytter programvare, maskinvare, teknisk støtte og dokumentasjon for å videreføre dette.

– Ulike enheter med Internett-terminaler, nettelefoner og set-top bokser (muliggjør surfing over fjernsyn), er Internetts fremtid og kravene øker i takt med dette. Vi tror at Operas programvare som kjøres sammen med AMDs maskinvare vil by på den beste løsningen for hvilken som helst enhet, sier Tetzchner.

Annonse


Opera kan ikke angi noe tidspunkt for når det vil komme en ny nettleser som et resultat av den strategiske samarbeidsavtalen.

Fungerer som døråpner

– Vi forventer ikke at avtalen med AMD gir konkrete resultater med det første. Dette er i første rekke et teknisk samarbeid som fungerer som en døråpner og gir oss større markedsaksess, sier Tetzchner.

I løpet av sommeren har Opera inngått flere internasjonale avtaler. Tidligere i sommer ble blant annet det kjent at Ericsson skal benytte Operas nettleser på sine nye Linux skjermtelefoner.

Selv om selskapet nå stadig inngår avtaler som er rettet mot markedet for det trådløse Internett og på mindre enheter, har de ingen planer om å forlate desktoppen. Den siste versjonen av Opera nettleseren opplever en jevn strøm av nedlastinger, men hvor mange som i dag benytter Opera på desktoppen er vanskelig å anslå.

Annonse