Annonse


Telefonene avgjør GPRS-lansering

Viseadministrerende direktør Trond Wiborg i Telenor Mobil understreker at de nye datahastighetene som GPRS og UMTS-nettene er i stand til å levere også vil være helt avhengig av at nødvendig utstyr finnes.

– En ting er at nettene kan levere disse hastighetene. Det gjenstår å se hva slags terminaler mobiltelefonprodusentene vil levere, og når. Det kreves mye elektronikk og datakraft som skal pakkes sammen i små apparater når hastigheter opp mot 2 megabit/s skal behandles.

– Jeg regner med at vi vil se flere faser av utvikling både når det gjelder utstyret og nettverket, sier Wiborg. Han legger til at den viktigste fordelen med GPRS likevel for brukeren kanskje vil være opplevelsen av alltid å være oppkoblet.

Produkt- og strategidirektør Bjørn Erik Reinseth i NetCom tror også det er terminalene (telefonene) som vil være den største begrensningen når det gjelder hastighet i både GPRS og UMTS-nettene. Både NetCom og Telenor Mobil regner med å ha GPRS i en pilottest i siste kvartal i år, med kommersiell lansering i første kvartal neste år.

Annonse