Annonse


Telenor kjøper dansk IT-selskap

Selskapet Eurocom leverer IT-support til større danske virksomheter og har en kundebase på 200.000 hjemme-PCer.

ASP-markedet (Application Service Provider) er spådd å bli en betydelig del av telekom- og IT-industrien i årene som kommer.

– Suksesskriteriet for å tjene penger som en ASP-leverandør, vil være evnen til å bygge store lojale kundebaser, oppnå lave enhetskostnader, samt stadig selge nye applikasjoner og tjenester til den eksisterende kundebasen, sier divisjondirektør Tarje Holskil i forretningsområdet Telenor Business Solutions, med ansvar for ASP-divisjonen.

En ASP-leverandør leverer via internett/telekommunikasjon tilgang til programvare, datakraft, datalagring og andre supporttjenester og der kunden betaler et månedlig beløp for de avtalte tjenestene.

Annonse
Telenor melder at de ønsker å ta en betydelig posisjon i det nordiske ASP-markedet. Telenor Business Solutions vil være det forretningsområdet i Telenor-konsernet som skal gjennomføre denne vekststrategien og forretningsområdet er allerede godt posisjonert i Danmark med eget datterselskap.

Eurocom Tele Services ble etablert i 1993 og har i dag 150 medarbeidere.

Forretningsområdet Telenor Business Solutions har hovedansvaret for Telenors salg av kommunikasjonstjenester til store og mellomstore private og offentlige virksomheter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse