Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ingen straff for kjærlighetsvirus

Han ble anklaget for det berømte kjærlighetsviruset som herjet verden rundt og ødela for milliarder av kroner. Alle anklagene er nå frafalt. Filippinenes manglende lovverk på området, gjorde at det ikke var grunnlag for tiltale.

Viruskiller
Det filippinske regjeringen har bestemt at alle anklagene mot Onel de Guzman skal frafalles.
Anklagerne forsøkte å tilpasse en lov om bedrageri med kredittkort, men det filippinske justisdepartementet godkjente ikke bruken av loven og derfor har saken nå blitt henlagt.

Den tidligere studenten har innrømmet at han muligens har utløst viruset ved et uhell, men han har nektet å uttale om han skrev det.

Viruset begynte sin ferd 3. mai, vokste av seg selv via e-post, overbelastet selskapers e-postsystem og gjorde skader for til sammen ti milliarder dollar.

Guzman strøk til eksamen

Før Filippinenes president Joseph Estrada undertegnet en ny lov i juni, som omhandlet e-handel og hacking, hadde ikke landet noen egne lover mot datakriminalitet. Den nye lovgivingen er imidlertid ikke tilbakevirkende, og kunne derfor ikke brukes på den mulige skaperen av kjærlighetsviruset.

Tidligere i år strøk Guzman til eksamen, etter at en professor vraket tesene for et program Guzman hadde skrevet om stjeling av passord på Internett.