Annonse


E-postvideo blir enkelt

Med USB-kameraet Logitech QuickCam Web som nå lanseres i Norge, er det endelig blitt enkelt å sende videosnutter per e-post.

Det vesle kulekameraet, som bare koster 1.000 kr med moms i butikkene, leveres med intuitiv programvare som kan betjenes uten spesielle forhåndskunnskaper.

Kulekamera med visir

Kulekameraet minner om en liten ridderhjelm med visir. Logitech har også et rektangulært kamera med identisk navn som har vært i salg i ett års tid. (Logitech-produktene har irriterende like navn!)

Kameraet fokuseres ved å dreie på en liten ring rundt linsen. En liten knapp på toppen knipser stillbilder, mens du holder kameraet med den lange ledningen i hånden. QuickCam Web har dessuten innbygd mikrofon.

Annonse


USB og kjapp installasjon

Programvareinstallasjonen er kjapp og problemfri. Den omfatter også gratis konto hos SpotLife.com med 15 MB lagringsplass. Deretter kan du enkelt overføre bilde- og videofiler til SpotLife, der du kan dele dine videoer med andre.

Kameraet plugges til USB-kontakten i PC-en, og er straks klart til bruk.

Ønsker borrelås!

Kameraet plasseres vanligvis på en gummisokkel som er beregnet på flate underlag. Sokkelen fungerer dårlig på toppen av vår nedsenkede, skråstilte skjerm.

Kameraet har også et alternativt kamerastativ, men vi ønsker oss heller en regulerbar løsning med borrelås.

Å fokusere linsen er heller ikke uproblematisk: Når vi strekker hånden mot ringen rundt linsen og bøyer oss fremover, kommer vi ut av fokus.

Oversiktlig kontrollvindu

Kontrollvinduet til Logitech QuickCam Web kontrollvindu er meget oversiktlig og intuitivt å bruke.
Kameraet kan justeres (manuelt eller automatisk) for optimal kvalitet eller hastighet, og ta bilder og video med 160×120, 320×240, eller 640×480 punkters oppløsning. Det er imidlertid ingen innstilling av antall bilder per sekund.

Bilder i JPG-format

Stillbildene lagres som store JPG-filer som blir komprimert når de publiseres per e-post eller i ditt personlige galleri på nettstedet SpotLife.com. En enkel bildebehandler medfølger.
Bildekvaliteten kan ikke måle seg med digitale stillbilde- og videokameraer, men fungerer likevel godt til sitt bruk.

Brukervennlig og prisgunstig

Videoene lagres i Ligos Indeo-format og vises som frimerkebilder i kontrollvinduet. Det medfølgende videoredigeringsprogrammet kan beskjære opptakene i for- og bakkant, men kan dessverre ikke lime sammen forskjellige opptak.

Til tross for begrensningene, synes vi at Logitech QuickCam Web er et praktfullt, brukervennlig verktøy til en gunstig pris.

Send e-postvideo

Når du vil sende e-postvideo, enkoder og komprimerer Logitech resultatet, integrerer et avspillerprogram og sender filen.

Mottakeren får en EXE-fil som automatisk avspilles når de klikker på den. Det fungerer perfekt. En 10 sekunders video med 160×120 punkter opptar 200 KB inklusive avspilleren, mens 15 sek med 320×240 fyller 500 KB.

E-postvideo formidler personlige meldinger til forretningsforbindelser, eller videohilsener til slekt og venner:
– Her er MP3-spilleren jeg fikk til bursdagen. Mange takk!

SpotLife.com

Hvis du vil formidle lengre videoer til flere mottakere, kan du laste dem opp til SpotLife.com, som tilbyr gratis lagringsplass på en personlig, passordbeskyttet nettside.

Deretter kan du sende adressen og passordet til venner og kjente, som kan besøke siden og se filmen direkte uten først å måtte laste den ned.
Til jul sender vi vårt »julekort» til SpotLife.com!

Webcam eller levende video

SpotLife gir deg også det du trenger for å lage Webcams eller Web broadcasts:Webcam er stillbilder som f.eks. oppdateres hvert 5. minutt. De kan vise aktiviteten i huset, eller overvåke småbarn eller innbruddstyver. Bildene lastes opp til SpotLife.com, der du (og andre) kan følge med det som skjer.

Web broadcasts er direktesendt video i RealVideo-format som lastes opp til SpotLife. Denne funksjonen krever imidlertid høy båndbredde

Avslører bevegelser

QuickCam Web har en bevegelsesdetektor som reagerer når noen beveger seg foran kameraet, og tar stillbilder eller video. Slik kan du avsløre om noen har tuklet med PC-en når du ikke var til stede.

Bevegelsesdetektoren mangler dessverre en funksjon for varsling per e-post. Derfor er Webcam bedre egnet til å avsløre uvedkommende.

Bildetelefon og spill

QuickCam Web er kompatibel med videokonferansesystemet Microsoft NetMeeting som følger med kameraet, sammen med programmet Video Greeting og spillet Reality Fusion, – en skjermsparer der du spiller kurvball ved å bevege hånden foran kameraet!

NetMeeting fungerer som råbillig bildetelefon når du skal holde kontakt med venner i andre deler av landet, – eller i utlandet.

Båndbredden begrenser

Web-kameraet fungerer selvfølgelig best med en døgnåpen, lynrask internett-linje. Inntil vi får det, må vi nøye oss med ISDN-abonnementet. Med Logitech QuickCam Web er det snarere linjen, enn kameraet som er begrensningen. Den intuitive programvaren lar også nybegynnere publisere nettsteder med stillbilder, sette opp Webcams og sende e-postvideo.
Anbefales!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse