Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia med gratis wap 1.2 leser

Nokia wapleser gjør kundene i stand til å tilby tilpasset brukergrensesnitt samtidig som den åpner for nye typer tjenester.

I et forsøk på å få opp farten på utviklingen av standardbaserte løsninger for trådløst internett har Nokia i dag besluttet å frigi kildekoden på Nokia Wap Browser 2.0.

2.0 er kompatibel med wap 1.2, og i motsetning til andre viktige wap-browsere vil Nokias 2.0 bli tilgjengelig for andre mobiltelefonprodusenter – så vel som utviklere av andre typer wap-utstyr.

Flere alternativ

Versjonen som nå frigis støtter WML 1.2, WML Script og Push-funksjonalitet. Siden browseren frigis som kildekode vil det være mulig for andre selskaper å tilpasse grensesnittet etter eget behov.

En rekke ulike lisensalternativer er tilgjengelige.

Videreutvikling

Nokias wapleser er en videreutvikling av wapleseren som i dag finnes på telefoner i 7100-serien og i 9110i kommunikatorplattform.

”For å påskynde suksessen for hele denne industrien må utvikling av trådløst Internett eller wap-software være enkelt og kostnadseffektivt,” sier visepresident i Nokia Internet Communications, Pertti Lounamaa.