Annonse


NeiTakk fra yaTack

YaTack har nå trukket seg. Selskapet mener at det kan ha vært en fordel med tørke på det grå pengemarkedet, når det gjelder muligheten for å etablere seg på det nordiske markedet.

Enige om avlysning

– Strukturforskjellene i de to selskapene var så forskjellige at et oppkjøp ikke ville innfri forventningene til partene, heter det i en melding fra det norske selskapet.

Selskapene oppgir at avlysningen er gjort i enighet.

Rett hylle

– Det påvirker ikke vår satsning på bøker, som er et av fem områder der yaTack ønsker å bli best i nærmeste framtid. Foruten reiser, lansert for to uker siden, er musikk, film data og elektronikk produktområder som vil framstå i ny og konkurransedyktig drakt i løpet av høsten, sier adm. direktør Christian Qvist i yaTack.

Annonse


Selskapet melder om rekordomsetning i juli, og 30.000 nye medlemmer. Omsetningen er størst i Norge, men veksten er god også i Sverige.

– Med 195 000 unike besøk i juni, med den kraftige veksten som har fortsatt i juli, tyder alt på at yaTack vil være størte handels-site i Sverige når de offiselle målingene blir offnliggjort om kort tid, heter det i en melding fra selskapet.

Spørsmålstegn

– YaTack har nå store medlemsmasser i alle de skandinaviske landene, og dette til tross for at svenske nettsteder, som Spray og LetsBuyIt, ikke har hatt noen stor suksess i Norge. Kanskje har det vært en fordel for yaTack at det har vært tørke i gråmarkedet den siste tiden.

– Det har gjort at vi følges med argusøyne, og gir oss muligheten til å bevise at vi er kommet for å bli. yaTack har på kort tid bygget seg en høy grad av tillit i et svensk internettmarked, der vi nå ser at det stilles alvorlige spørsmålstegn ved levedyktigheten til aktører som så langt har hatt en langt høyere medieprofil, sier Hans Christian Qvist.

Annonse