Ericsson R320 2stk

Annonse


Microsoft drøyer Ericsson-avtale

Ericsson R320 2stkMobilprodusenten Ericssons prestisjeprosjekt med den amerikanske programvaregiganten Microsoft har fortsatt ikke materialisert seg, ni måneder etter at avtalen ble offentliggjort. Partnerne skulle skape en betydlig aktør innen mobilt internett, men det nye selskapet eksisterer fortsatt ikke.

– De siste delene i avtalen mellon Ericsson og Microsoft er ikke klare, opplyser påtenkt sjef for det ikke-eksisterende selskapet, Ulf Avrin, til Dagens Industri.

Det nye selskapet skulle etter planen hatt mer enn hundre ansatte før årsskiftet, rapporterer den svenske næringslivsavisen.

– Partene venter på juridiske avklaringer, hevder administrerende direktør i svenske Microsoft Mobiles, Hjalmar Winbladh. Han peker også på Microsofts lederskifter og turbulensen i etterkant av myndighetenes søksmål mot selskapet i USA.

Annonse


Spørsmålet er om planene med Ericsson blir gjennomført. Microsoft har startet utvikling av en egen mobiltelefon sammen med Samsung. Ericsson har foretrukket operativsystemet Linux fremfor Microsofts Windows til en kommende mobilterminal.

(Origo)