Annonse


Verdens tøffeste wap-telefon

Med denne telefonen har Siemens lansert sin tredje telefon hittil i år. Denne gang dreier det seg om den siste av serie 35-telefonene, en fargerik telefon som er laget for den aktive bruker.

Wapland.no har gjort de første erfaringene med Siemens M35, og kommer tilbake snart med en grundig teknisk test av den barske fritidstelefonen.

Robotportrett

M35 har samme display og funksjoner som C35. Det betyr at den har vibrasjonsvarsling, 4 spill, T9 ordbok, stoppeklokke, nedtellingsur, alarm, visittkort, data/faks-mulighet, kalender med symboler og telefonbok med ”robot-portrett”.

Du kan velge mellom 21 ferdige ringetoner, eller du kan lage din egen melodi. Telefonen har også programmerbare hurtigtaster som gjør manøvreringen forholdsvis enkel.

Annonse
Innbygget antenne

Den største synlige forskjellen på C og M-modellene ligger i fargevalget. I tillegg er M-35 litt mindre rund i toppen enn hva tilfellet er med C-modellen.

Dessuten har M35 fått innbygget antenne. Det er jo praktisk for oss som putter mobilen i lommene våre.

Tøffing

Baklokket på M35 er gummiert, noe som gir et sikkert grep på telefonen, også med våte eller svette fingre.

Lokket kan ikke vippes løs som på de øvrige modellene, men må skrus opp med en mynt eller lignende. Under lokket ligger en pakning som skal sørge for å holde vannet ute. Pakningen virker noe skjør, så jeg vil anbefale at man er litt forsiktig ved bytte av batteri eller SIM-kort.

Wapland.no druknet M35

M35 er ingen dykkertelefon, men den skal tåle regnvær, snø og høy luftfuktighet. Dessuten skal den tåle støt og rystelser bedre enn sine fettere.

Men dette er ikke en telefon du kan droppe i halvliterglasset for å imponere vennene. En rask test viste at telefonen sluttet å virke etter ca 2 minutt under 10 cm vann!

Uansett – M35 tåler mer en andre waptelefoner som Wapland.no har registrert er på markedet, og må dermed enn så lenge kunne smykke seg med tittelen ”Verdens tøffeste waptelefon”.

Operatøravhengige farger

Fabrikken i tyskland har valgt å produsere m35 i fargene gul/sort, gråblå/sort og grå/sort.

Telenor har valgt å satse utelukkende på den gule modellen, mens Netcom bare har bestilt grå telefoner. For første gang kan du altså se på fargen hva slags abonnement som selges med telefonen! Operatørene kan selvsagt velge fritt, så ved etterbestilling kan det jo hende at dette endrer seg.

Vekten på M35 er 114 g (målt), det samme som C35. Telefonene har også samme standard batteri, som gir en stand-by tid på om lag 180 timer.

Subsidiert

Prisen vi får oppgitt er på ca. 2.000 kroner uten abonnement. Trolig vil teleoperatørene subsidiere telefonene noe slik at du kan få en M35 med operatørsperre til rundt 1.500 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse