Annonse


Telenors første UMTS i Tyskland

Viag-Interkom må betale 68 milliarder kroner for lisensen og Telenors andel kan komme på nærmere 7 milliarder. Telenor har gjentatte ganger gjort det klart at selskapet er villig til å spytte i potten det som trengs.

Men om Telenor får spille med på Viag-laget er ikke så sikkert. Tidligere torsdag kunngjorde Telenor at selskapet har inngått en avtale med British Telecom (BT) som åpner for salg av eierandelen i Viag. BT er i ferd med å kjøpe seg opp til 90 prosent i Viag og vil gjerne svelge hele selskapet.

Et Telenor-salg i Viag vil innbringe minst 12 milliarder kroner – en god avkastning på en investering på 3,5 milliarder. Salget vil frigjøre kapital som kan komme godt med dersom Telenor vil ha UMTS-lisenser i både Sverige og Danmark.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse