Annonse


SPILLTEST: Aliens vs Predator Gold Edition

«I say we take off and nuke the entire site from orbit. It’s the onlyway to be sure.»
– Ellen Ripley (Aliens)

Aliens og Predator spiller begge hovedrollene i noen av Hollywoods mest klassiske Sci-Fi/ Horror filmer. Mens vi enda ikke har sett de to bestialske romuhyrene kjempe mot hverandre på film (heldigvis, mener mange), har Aliens vs Predator forlengst hatt première både på tegneserie og som dataspill.

Tre spill i ett

Aliens vs Predator er et førstepersons actionspill i Doom-sjangeren. Du har valget mellom å spille Alien, Predator, eller Colonial Marine. Hver av disse tre rasene har sitt eget eventyr man spiller seg gjennom, og det morsomme er at de også har vidt forskjellige våpen, og forskjellige måter å se og bevege seg på.

Som Marine kan du plukke opp et stort antall kraftige våpen i løpet av spillets gang, og dette er måten å spille på som minner mest om andre lignende spill av denne typen. Predator har et overlegent arsenal av innebygd utstyr, og kan blant annet kamuflere seg, zoome seg inn på målet fra lang avstand, og har flere forskjellig måter å tilpasse synsfeltet sitt på.

Annonse


Likevel er det mest spesielt og uvant å spille Alien, som kan bevege seg lynraskt på både vegger og tak, mens omverdenen fortoner seg i forvrengt “fisheye”-perspektiv.

Blodig og stemningsfullt

Fan av Alien-serien (og forøvrig også Predator) vil finne mye å glede seg over i spillet. Det er nok som Marine man Monstrene angriper som i filmenekommer nærmest følelsen av å være med i filmene, og veldig mye av grafikken er lett gjenkjennelige elementer fra filmsettene.

Også er følelsen av uhygge og spenning størst som Marine, og det er vanskelig å unngå å skvette litt til når monstrene kommer byksende ut mot deg fra mørket, selv om du har sett at de er der på bevegelsessensoren din.

Er du ute etter skrekk, blod og gørr er nok Predator rette valg, som med sin harpunpistol kan skyte kroppsdeler rett av de stakkars soldatene slik at de blir hengende fast på veggen, mens resten av kroppen ikke faller til ro før etter mangfoldige sekunder med blodsprut og krampetrekninger på bakken.

Det er smyging og overraskelsesangrep som vil være primærstrategien når du spiller Alien, siden du er så utrolig kjapp og dødelig men mangler avstandsvåpen. Den største utvidelsen er ni nye brett for multiplayer-spill

Grafikken er helt OK, men blekner litt sammenlignet med mange av de andre nye 3D-spillene. Lyden er særdeles effektiv, og musikken spiller en viktig rolle i å gjenskape stemningen fra filmene. En liten bonus er at en egen musikk-CD faktisk følger med spillet.

Lite nytt, fortsatt bra

Egentlig er det ikke mye som er forandret i Gold Edition. Den største utvidelsen er ni nye brett for multiplayer-spill, og det at man faktisk kan lagre spillet hvor som helst (selv om man har begrenset antall lagringer avhengig av vanskelighetsgrad). Ellers er det også gjort noen tekniske forbedringer, og på enkelte brett har man noen nye våpen til rådighet.

Aliens vs Predator var et godt spill da det kom i fjor. Selv om gullutgaven ikke kan skjule at spillet begynner å bli en smule utdatert, fungerer nylanseringen som en utmerket mulighet for de som ikke fikk det med seg første gang.

Annonse