Intel chipset

Annonse


Overtar for underleverandørene

Intel chipsetBåde produsenter av mobiltelefoner og husholdningselektronikk har opplevd at de ikke kan levere hva markedet kan avta. En viktig årsak er svikt i prognosene hos underleverandørene. Disse har ventet mindre etterspørsel fra USA og Europa i sommermånedene. Dette har ikke slått til.

De japanske gigantene i elektronikkbransjen, Sony, Pioneer, Hitachi og Matsushita melder alle om leveringsproblem. Tidligere har både Motorola og Ericsson meldt om sviktende leveranser fra sine underleverandører.

Konsernet Matsushita melder om svikt i forventet salg på 30 milliarder kroner, melder Dagens Næringsliv. Matsushita er verdens største produsent av forbrukerelektronikk, og står bak merkene National, Technics og Panasonic.

Sony, Nec og Toshiba vil nå investere over 60 milliarder i nye produksjonsanlegg i løpet av året. Mulighetene for avtak av produktene ser lyse ut. Ordreinngangen på databrikker skal ha steget med 130 prosent i Japan i fjor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse