Annonse


Åpenhet fra Telecomputing

På en presentasjon for pressen og analytikere torsdag formiddag, viste Telecomputing frem den norske ledelsen av selskapet. Telecomputing har måttet tåle kritikk fra sine investorer for manglende informasjon – både til investorer og skyhet for pressen, en image de ikke lenger ønsker å identifisere seg med. I tillegg har det vært stor finansiell uro rundt selskapet.

Nå har finansdirektør Henning Olset gått inn i stillingen som direktør for investor relasjoner. Han skal bidra til nærhet og tilgjengelighet for investorene.

God vekst i Norge

I Norge har Telecomputing hatt en jevn vekst fra starten i 1997, men har slitt i tungt i USA og Sverige.

– Kompetansen selskap har oppnådd i Norge, vil vi nå overføre til resten av Skandinavia og USA, uttalte Holset. Særlig i USA har ASP-selskapet slitt hardt, og tapt kampen om de viktige kontraktene.

Annonse


Adm . direktør Jan Erik Larsen påpekte at alle de store analyseselskapene har spådd en eventyrlig vekst for ASP de neste fire årene.

Gartner Group har spådd at ASP-markedet vil vokse til 25 milliarder dollar i 2004. Men dette er neppe noen garanti for at Telecomputing har en stor fremtid.

Over halvparten går dukken

– Analyselskapene har samtidig spådd at langt over halvparten av selskapene vil gå dukken, og at kun noen få, men store igjen vil stå igjen. Hvordan skal Telecomputing klare å hevde seg?

– Vi skal satse på kvalitative gode tjenester og høy skalerbarhet, sier Larsen, til ITavisen.no. Han har ingen sesam-sesam-formel for hvordan selskapet skal bli en av de få store, men er likevel overbevist om de har en fremtid, som en av de få store, dersom spådommene skulle stemme.

Vurderer også andre plattformer

Larsen legger også vekt på de gode samarbeidsavtalene de har med en rekke aktører, der i blant Microsoft. Men Microsoft har nå inngått en rekke nye avtaler med konkurrerende ASP-selskaper, noe Larsen hevder ikke er et problem.

– Microsoft har siden starten vært en viktig samarbeidspartner for oss og vil også være det i fremtiden. Men vi vil hele tiden tilby flere applikasjoner til våre kunder, og også vurdere andre plattformer, sier Larsen.