Arnt Sommerlund

Annonse


– Norsk UMTS blir for dyrt

Arnt Sommerlund– Vi har vurdert forholdene og mener at vi ikke kan lage en fornuftig forretningsplan for UMTS der oppe, sier Henning Vest, direktør for Tele Danmarks internasjonale aktiviteter til Computerworld Danmark.

G3-lisensene i Norge er tilsynelatende rimeligere enn i andre europeiske land, der teleoperatørene må gjennom en budrunde for å vinne frem. I Norge betaler operatørene en liten avgift for selvelisensen, men må legge mye penger i utbyggingen av UMTS-nettet.

Tele Danmark hevder den spredte bosetningen i Norge gjør UMTS-utbyggingen ekstrem kostbar. – Det er et kjempestort land som i forhold til arealet er tynt befolket. Våre beregninger viser at det vil ta 15 til 30 år å tjene inn investeringene, sier Vest.

Hadde Tele Danmarks forsøk på å få kontroll over norske NetCom lykkes, ville situasjonen vært anderledes. Da kunne Tele Danmark vært med på å bygge UMTS-nettet med utgangspunkt i NetComs eksisterende GSM-nett, skriver ComputerWorld.

Annonse


Orange som er en av søkerne på de norske lisensene har antydet at de regner med å investere 10 milliarder kroner på utbyggingen.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse