Annonse


Mye smågodt fra Compaq

Compaqs første iPaq-produkt var en kompakt og nyskapende PC. På vårparten i år kom nye iPaq Pocket PC. Torsdag vil PC-produsenten lansere en rekke nye iPaq småapparater med internett-aksess, forteller nyhetstjenesten ZDnet.

– Disse apparatene kommer ikke til Norge og Europa. Vi kommer derimot med snertne Presario bærbare PC-er med MP3-spiller, forteller Kjell-Magne Edvardsen hos Compaq Computer Norway.

En rekke forbrukerprodukter

Under iPaq-navnet vil Compaq levere en rekke nye produkter for det amerikanske privatmarkedet:

Annonse


 • To bærbare MP3-spillere
 • Et internett-apparat med MSN Companion
 • To personsøkere/PDA-er basert på BlackBerry
 • Et trådløst hjemmenettverk med nettaksess
 • Oppgradert iPaq PC og iPaq Pocket PC

  Smart internett-apparat

  Compaqs nye internett-apparat skal gi aksess til dem som foreløpig ikke har tatt Internett i bruk. Apparatet, en liten bilderørsskjerm med tastatur, er basert på MSN Companion og bruker Microsoft Windows CE, Internet Explorer og portalen MSN.

  Skjermen har fast verktøylinje nederst, der brukerne kan navigere mellom nettsidene. Et ikon blinker når ny e-post ankommer.– Internett-apparatet blir sannsynligvis introdusert i Frankrike, og kommer senere kanskje også til Norge, sier Kjell-Magne Edvardsen som er ansvarlig for hjemme-PC-er hos Compaq.

  Personsøker med e-post

  Amerikanerne kan se fram til personsøkerne iPaq W1000 og iPaq H1100, som er basert på BlackBerry-produktene fra det kanadiske selskapet Research in Motion. Den minste BlackBerry er liten personsøker som mottar og sender e-post via en spesiell trådløst tjeneste.

  Den har knøttliten skjerm og QWERTY-tastatur som betjenes med tommelfingrene.iPaq H1100 har innebygd 7. sans og større skjerm. Apparatet konkurrerer direkte med Palm VII og Compaqs egen iPaq Pocket PC.

  Snertne mobil-PC-er

  Edvardsen kan derimot fortelle at Compaq nå vil lansere to nye Presario mobil-PC-er for det norske hjemmemarkedet. Det avrundede designet minner om Apple iBook.

  Maskinene leveres i fem farger, og har hurtigknapper for MP3-avspilling i fronten og Dolby Digital-sertifisert lyd.

  Presario 1400 leveres med Celeron 566-600 MHz prosessor, 64 MB minne, 6 GB harddisk, 13,3 tommers skjerm og integrert nettverkskort til priser mellom 18 000 og 22 000 kroner.

  Trådløst hjemmenett og MP3-spillere

  I USA lanserer Compaq også iPaq-hjemmenettverk for nettaksess via modem eller kabelmodem, og med trådløs PC-tilkobling.

  Dessuten kommer to nye MP3-spillere, samt en billigversjon av iPaq Pocket PC med monokrom skjerm.

  iPaq PC-ene blir oppgradert med raskere prosessor: – Vi planla å lansere dem i Europa denne uken, men visse EU-regler har forsinket introduksjonen, forteller Ivar Follestad, produktsjef for iPaq PC hos Compaq Computer Norway.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse