Annonse


Det halve tastaturet

Ideen er enkel: høyre halvdel av tastaturet er rett og slett fjernet, og tastene på venstre side får dobbel funksjonalitet. Ved å holde mellomromtasten inne, får du tilgang til tegnene fra den manglende halvdelen. QWERT blir altså POIUY (speilvendt, slik at du kan lettere kan praktisere touch-metoden).

Nesten like raskt

Med litt trening skal det angivelig være mulig å oppnå hastigheter opp mot 88 prosent av det man får til på et vanlige tohånds tastatur, og dyktige tasteryttere har prestert hele 64 ord i minuttet på Half Keyboard.

Kanadiske Matias har designet snodigheten, og har laget sin egen lommemaskin beregnet for skriving av lengre tekster, og vil også selge Half Keyboard som tilleggsutstyr til Palm-brukere. Meningen er da at du skal kunne navigere med stylusen i den ene hånden, mens du skriver inn tekst på Half Keyboard med den andre. Half Keyboard prototyp

Annonse


Etter hvert er planen å få bygd inn denne type tastatur i fremtidige mobiltelefoner og PDA-er. Selskapet sier at teknologien allerede har blitt adoptert av flere universiteter, samt det amerikanske forsvaret.

For bruk på månen?

Om ikke det halve tastaturet skulle nok som kuriositet, så har også Matis begynt å eksperimentere med versjoner av sitt lille datasystem som man simpelthen fester på håndleddet: “Wearable Computer”, som de kaller det.

Da har du skjermen festet på det ene håndleddet, og tastaturet på det andre, slik at du skriver med den samme armen som skjermen sitter på. Bruksområdene for denne anretningen skal blant annet være miljø med lav tyngdekraft. Wearable Half Keyboard Computer

Gratis demo

Half Keyboard til Palm vil lanseres etter jul, og koste $99, mens den håndholdte datamaskinen med halvt tastatur vil ligge på $250.

Er du litt i tvil på hvordan det hele fungerer, har Matias lagt ut et demoprogram hvor du kan trene på å skrive på halvt tastatur. Se www.halfkeyboard.com.