Annonse


Vask mobiltelefonen forsiktig

Klesgigantens høstkolleksjon syr teknologien inn i klærne. Kleskolleksjonen, som skal lanseres om få uker, inkluderer blant annet MP3-spiller og mobiltelefon.

Plaggene skal være mulig å vaske, forsikrer selskapene, som håper å ha skapt den første suksessfulle tekno-kleskolleksjonen.

Levi’s ICD+ er ifølge forhåndsreklamen et banebrytende samarbeid mellom en av verdens største klesprodusenter, Phillips – Europas største elektronikkfirma – og designeren Massimo Osti, som i fjor ble kåret til 90-tallets mest innflytelsesrike designer.

– Utfordringen er ikke å gjøre ting mindre, men å gjøre dem flate og fleksible slik at de blir som et andre hudlag, fullstendig usynlig. Vi forsøker å massere teknologien inn i plagget, sier Osti til London-avisen The Guardian.

Annonse


Ifølge Philips vil alle klesplagg i fremtiden inneholde elektronikk.

– Denne første kolleksjonen er ekvivalenten til å legge den første stenen i den kinesiske mur. Vårt mål er å gi tingene som omslutter oss intelligens, slik at de blir våre tjenere – og dette inkluderer klær, sier Stefano Marsano, leder for Philips Design.