Annonse


Nextra knytter Linux-bånd

Tidligere i sommer inngikk de to selskapene en allianse som begge parter regner med å dra stor nytte av. Nextra bringer inn sin infrastruktur og kompetanse på hosting inn i alliansen. Linpro på sin side stiller med tung drift- og programmeringskompetanse.

– Med dette blir vi landets største miljø for drifting- og hosting, noe vi er svært fornøyd med, uttaler unionsansvarlig/sjonglør Geir Isene i Linpro. (Selskapet har en policy på at de ansatte selv får bestemme tittel).

Nextra tetter hull

Nextra er den største ISP (Internet Service Provider) i Norge, men til nå har selskapet ikke tilbudt Linux-hosting.

Linpro vil også høste gode frukter av samarbeidet. De kan nå tilby sine kunder en komplett løsning, i stedet for å vurdere en ny ISP for hver inngåtte kundeavtale.

Annonse


– Vi har testet ISP-markedet i Norge. Tidligere har vi shoppet rundt og driftet servere hos ulike ISP-ere. Nextra har vi samarbeidet med en rekke ganger og vi kjenner selskapet. Dessuten var de ISP-selskapet vi var mest fornøyd med, sier Isene.

Enorm vekst for Linux-servere

– Hvorfor bør kundene velge en Linux-løsning og ikke en NT eller Solaris-løsning?

– Sammenligner man med f.eks NT gir Linux mye større stabilitet, og sammenligner man med UNIX begynner prisen å telle..

Linux har hatt en enorm vekst på serversiden, og har nå en markedsandel på 25 prosent på verdensbasis. Blant web-serverne er Linux blitt aller størst.

Linux-pionerer i Norge

Selskapet Linpro ble stiftet av Dag Asheim og var blant de aller første i Norge som satser på Linux som forretningsområde. I dag har selskapet 35 ansatte og er stadig i vekst. En stor del av virksomheten er knyttet til konsulentvirksomhet, der de gjør en del tyngre programmeringsløsninger.

I tillegg selger de også servere og arbeidsstasjoner og har inngått en samarbeidsavtale med IBM. De har også et samarbeid med Compaq som innebærer at Linpro installerer Linux på Alphaservere.

– Vi regner med at en stor del av vår kommende vekst vil være på drifting og hosting. Nextra har signalisert at de er interessert i å satse på Linux noe som gagner oss, sier Isene.

Forelsket i Linux

Det siste året har det interessen og oppmerksomheten for Linux-baserte løsninger hatt en enorm vekst, noe Linpro har merket godt. For ett år tilbake var det ti ansatte i virksomheten, i dag er det 35 og ytterligere flere er på vei inn.

Geir Isene og hans kollegaer er ikke lei seg for dette. Han medgir at de ansatte i selskapet nærmest er forelsket i Linux.

Annonse


Annonse


Annonse