Annonse


Kraftig Linux-PDA lanseres

Den nye Agenda VR3 bruker en tilpasset versjon av det åpne operativsystemet Linux, og ifølge Agenda vil den lille håndholdte maskinen ha nok kraft og ytelse til å kjøre programvare tradisjonelt sett forbeholdt desktop PC-er.

Prosessoren er en 66MH 32-bit MIPS fra NEC, og Linux-systemet muliggjør full multitasking slik at man for eksempel kan laste ned e-post eller overføre filer mens man jobber med noe annet.

Kommunikasjon og kommandolinje

Med VR3s QuickSync kan du synkronisere med f.eks MS Outlook, og jobbe opp imot både Linux og Windows-baserte PC-er. En infrarød port er også innebygd, som muliggjør kommunikasjon med andre PDA-er, inkludert veksling av digitale visittkort med Palm. Agenda VR3

Annonse
Ifølge hands-on testing utført av Linuxdevices.com, så kan man gå videre forbi det klassiske grafiske grensesnittet vi har blitt så vant til på PDA, og i stedet få frem den gode gamle Linux kommandolinjen. Der kan man virkelig ta full kontroll over maskinen, med et fullt set av Linux 2.4-kommandoer å eksperimentere med.

Det skal også være mulig å koble seg opp mot VR3 gjennom telnet eller FTP, ved å bruke seriellporten (med en RS232 kabel). Mest mulig av applikasjonene og programvaren til skal ha åpen kildekode, og VR3 vil være enhver utviklers drøm, lover Agenda .

Batteri og skjerm

Skjermen på VR3 er 160 x 240 piksler, i 16 gråtoner. Agenda har utviklet en egen teknologi for skriftgjenkjenning, som gjør det mulig å skrive hvor som helts på skjermens område.

Ellers er maskinen størrelsesmessig lik en Palm, og går på to AAA-batterier, som i følge Agenda rekke til 60 dagers vanlig bruk.

Pris

Lanseringsprisen på VR3 i USA vil ligge mellom $149 og $299 (ikke så langt unna Visor, med andre ord), alt avhengig av hvor mye Flash-minne du vil ha med, enten 2, 4 eller 8MB. Alle modellene har 8MB RAM.

Et 33.3 kbps eksternt modem kan kjøpes som tilleggsutstyr, og seriellporten gjør det mulig å kytte til tastatur, eksterne lagringsmedia, og annet periferiutstyr.

For mer informasjon om VR3, se agendacomputing.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse