Annonse


Kadunk, kadunk, kadunk

Microsofts Flight Simulator er en av spillhistoriens klassikere og største bestselgere. Nå har Microsoft gått i gang med å lage en togsimulator.

Fra før kjenner vi jernbanesimulatorene Railroad Tycoon og A-Train der spillet går ut på å konstruere og drive en jernbane.

Microsoft Train Simulator handler derimot om å kjøre lokomotiv, og målet er å gjøre opplevelsen mest mulig realistisk – akkurat som i Microsoft Flight Simulator.

Hvislende damp

Interiørene i lokomotivene er i hver minste detalj gjenskapt på skjermen, og alle målere og betjeningsorganer virker. Du kan selv måke kull og styre regulatoren på damplokomotivet, eller slå på luftbremsene på diesellokomotivet.

Annonse


Autentisk lyd med hvislende damp og kadunk, kadunk, kadunk-lyden av jernskodde tog over svillene, øker realismen.

Med Orientekspressen i Alpene

Når Train Simulator er klar våren 2001, vil den by på ni lokomotiver og seks detaljert gjengitte togtrasseer, landskaper og byer langs ruten: Venice Simplon Orient-Express kjører damplokomotiv i Alpene i de romantiske 1930-årene.Amtraks lyntog går gjennom storbyer på USAs østkystAmtraks lyntog trafikkerer dagens travle amerikanske østkyst.Kyushu Railway Company har ruter i Hisatsu-fjellene på den japanske øya Kyushu. Burlington Northern Santa Fe Railway kjører råsterke godstog gjennom Marias-passet i Montana, USA. The Flying Scotsman Railways bringer deg gjennom Englands vakre landskaper i slutten av 1920-årene.Odakyu Electric Railway er Tokyos travleste pendlertog.

Over fjellet gjennom stormen

Train Simulator byr på mange utfordringer, enten det gjelder å holde rutetabellen, eller å bruke hjelpemotorer for å få godstoget over fjellet gjennom vinterstormen. NSBs Signatur-tog er heldigvis ikke representert i spillet.

Det er utviklerne i det britiske selskapet Kuju Entertainment, som lager Train Simulator for Microsoft. På grunn av den åpne arkitekturen kan togentusiaster med modellbane videreutvikle simulatoren med flere tog og andre ruter.

Annonse