Annonse


E-post på telefonen erstatter SMS?

Egentlig kunne de ha gjort det for lenge siden, men av en eller annen grunn har mobiltelefonprodusentene nøyd seg med å legge inn wap og SMS på mobiltelefonene. Ved å registrere seg i ulike wap-portaler kan man allerede i dag lese e-post på mobiltelefonen. Men oppkoblingen til wap tar tid, og skal du sende meldinger på wap skal du være rask på tastene for ikke å bli ruinert.

Begrenset minne

Den nye løsningen på telefoner fra blant annet Benefon, Sony, Ericsson og Alcatel går ut på å utstyre telefonene med en egen applikasjon for e-post. Dermed kan du logge deg inn på din egen postserver og hente meldingene direkte. Telefonene har begrenset minne, men ved å velge fra meldingshodene kan du begrense nedlastingen til de meldingene du faktisk ønsker å lese.

Ulike systemer

Sony er allerede på markedet med sin telefon ZDM-Z5 (foreløpig ikke i Norge). På denne telefonen kan du laste ned 800 tegn per melding, og lagre vedlegg på telefonen slik at du kan åpne dem på en PC. Ericssons R380 har 1,3 MB minne og du skal laste ned mye e-post før du når denne grensen. Brukergrensesnittet er omtrent identisk med det du finner på lomme PC-en MC218 og de øvrige Epoc-maskinene.

Annonse


Løsningen med e-postapplikasjon i telefonen har en rekke fordeler sammenlignet med e-post på wap og SMS. Mengden tekst du kan laste ned er mange ganger større enn på SMS, som må deles opp etter 160 tegn. Wap er som nevnt dyrt, og egner seg best om du bare skal skaffe deg en rask oversikt over hva som ligger i postkassen.

Erstatter SMS?

For den som sender mange SMS-meldinger kan e-post på telefonen være et godt alternativ. Selv om stykkprisen på SMS-meldinger har gått noe ned er SMS fortsatt den dyreste måten du kan overføre data på.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse