Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– UPC søker ikke

UPC, som tidligere har sagt at de vurderte å søke UMTS-lisens, har bestemt seg for ikke å søke. – Vi vil heller utvikle og levere tjenester på UMTS-nettet via vårt datterselskap Chello, sier informasjonssjef Wibeke Brusdal.

UPC Logo
UPC har bestemt seg for heller å konsentrere kreftene om å bygge ferdig sitt eget bredbåndsnett. I dag har kabeltv-selskapet 330.000 kunder, men bare 70.000 av dem har fått oppgradert kabelen til bredbåndstandard.

I tillegg til kabeltv og Internett-forbindelse selger UPC telefonitjenester via sitt datterselskap Priority Telecom.

– Vi fant etter grundige vurderinger ut at vi verken ville inngå i konsortier eller søke UMTS alene. Seinere kan det likevel bli aktuelt å gå i allianser for å levere innholdstjenester. Chello har i dag en bredbåndsportal og vil utvikle nye tjenester som kan passe til å sendes i UMTS-nettet, sier Brusdal.