Linux og Silicon Graphics

Annonse


Samlet Linux-angrep mot Microsoft

Linux og Silicon GraphicsPå tirsdag ventes de å offentliggjøre en samling applikasjoner på utstillingen LinuxWorld Expo, som skal konkurrere med Microsofts Office-pakke.

Så langt har operativsystemet Linux hatt størst påvirkning på servermarkedet. En rekke tjenestetilbydere, nettapplikasjoner og serviceselskaper benytter i dag Linux, og nå håper man at operativsystemet også skal bli en reell konkurrent på Office-siden, skriver New York Times.

På LinuxWorld Expo i San Jose i California vil en gruppe Linux-organisasjoner presentere stiftelsen, the Gnome Foundation, som har støtte fra IBM, Compaq, Hewlett-Packard, Sun Microsystems og en rekke andre dataprodusenter.

Et gratis alternativ

Stiftelsen planlegger å annonsere en rekke initiativ, inkludert et samlet brukergrensesnitt for desktoppen og et sett av program som er ment å konkurrere som et gratis alternativ til Microsoft Office.

Annonse


Gnome er et sett av standard programvare utviklet av en internasjonal gruppe programmere, under ledelse av Miguel de Icaza. Gnome programvare har fått en viktig plass i Linux -og Unix-miljøer, i sin rolle som tilbydere av standard utviklingsverktøy innen programvare for utviklingsmiljøene.

The Gnome Project har både utviklet et gratis og brukevennlig desktopp- miljø for brukeren, i tillegg til å tilby utviklingsverktøy for programmering.

Sun vil integrere Gnome i StarOffice

Sun Microsystems skal etter planen annonsere at de også vil adoptere brukergrensesnittet til Gnome for sitt Solaris operativsystem. I forrige måned annonserte selskapet at de friga sin kildekode for kontorpakken StarOffice, slik at programmere verden over kan bidra til utviklingen av programvaren.

I dag har nær 88 prosent av PC-brukerne Microsofts Windows på desktoppen, men Apples Macintosh har fem prosent. Linux-utviklere sier at utviklingen så langt har vært noe begrenset, men at de nå er sikre på at det store gapet til Microsoft kan minskes.

Fredag i forrige uke annonserte Hewlett-packard at de vil gjøre Linux til et tredje strategiske operativsystemet i tillegg til Windows og HP-UX, deres egne versjon av Unix.

På tirsdag forventes det at IBM vil annonsere at de vil tilby en Gnome-versjon på sine bærbare Thinpad-maskiner. Compaq vil også annonsere at de vil lage en versjon av sine håndholdte iPac-maskiner med Gnome Linux operativsystem.

Annonse