umts

Annonse


Orange inn i Norge

umts(Artikkelen er oppdatert kl. 12.00, mandag 14. august.)

Det er nå bekreftet at Orange Norge søker lisens. Det er nå France Telecom som eier Orange etter å ha kjøpt den engelske operatøren tidligere i år. France Telecom eier også Mobilix i Danmark og dette selskapet rapporterer nå til Orange, som internasjonalt inntar posisjonen som France Telecoms mobile spydspiss.

Konsortiet

Nå klokken 12.00 offentligjorde Orange hvem som er med i konsortiet.

Orange selv skal eie 51 prosent. Bredbåndsbolaget er inne med 20 prosent.

Annonse


Den norske grupperingen BaneTele, Nera, Schibsted, Veidekke (med flere) har andeler på 29 prosent.

Tamburstuen sentral

Når ITavisen.no og Telecom Revy flere ganger tidligere har antydet at Orange – Bane Tele ikke var så usannsynlig, er det blant annet fordi Bane Teles adm. direktør Trygve Tamburstuen var på nippet til å få Orange med i gamle Sense. Orange har med andre ord lenge vært interessert i Norge.

– Vi ser på UMTS som en av flere aksessveier til bredbånd, sa adm. direktør i Bredbåndsbolaget Nils Morten Ruud da vi besøkte han i Stockholm sist torsdag.

Den norske avleggeren Bredbåndsfabrikken skal levere fiber til boligblokkene og kategori 5 kabling helt fram til brukeren som kan få 10 Mbit/s for litt mer enn 200 kroner og 100 MbiT/s for mindre enn 2000 kroner pr. måned. De vil produsere tjenester for bredbånd og kan i en slik allianse produsere både for UMTS og bredbånd.