Annonse


Nera ser konvergens i UMTS og fastnett

– Vår radiolinje-teknologi vil gi muligheter for raskere utbygging av UMTS-nettet. Satelitt-teknologien vil først bli relevant på lengre sikt, sier administrerende direktør Bjørn Ove Skjeie til ITavisen.no.

– Vi har 15 års erfaring i leveranse av teknologi til utbygging av GSM-nett og vi har en produktportefølje som er egnet for å styrke både dekningsgrad og hastighet i UMTS-nettet, sier Skjeie, som spesielt trekker frem CityLink-teknologien.

Neras CityLink er punkt-til-punkt radiolinjesamband som har kapasitet på 155 Mbps i 15-38 Ghz-spektrumet, med både elektrisk og optisk interface.

– Orange er en naturlig partner for Nera, sier Skjeie. – Vi har gode erfaringer fra samarbeide med Orange fra tidligere leveranser av mobil infrastruktur. Orange er et selskap med innovative ideer, sier han.

Nera vil gå inn med eierandel i konsortiet, sier Skjeie.

Annonse