Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nera ser konvergens i UMTS og fastnett

Nera ser konvergens mellom bredbånd i fastnett og mobilnett som et kommende marked og går derfor inn i et norsk UMTS-konsortium, ledet av den fransk-eide mobiloperatøren Orange, BaneTele og andre norske aktører som mediahuset Schibsted.

– Vår radiolinje-teknologi vil gi muligheter for raskere utbygging av UMTS-nettet. Satelitt-teknologien vil først bli relevant på lengre sikt, sier administrerende direktør Bjørn Ove Skjeie til ITavisen.no.

– Vi har 15 års erfaring i leveranse av teknologi til utbygging av GSM-nett og vi har en produktportefølje som er egnet for å styrke både dekningsgrad og hastighet i UMTS-nettet, sier Skjeie, som spesielt trekker frem CityLink-teknologien.

Neras CityLink er punkt-til-punkt radiolinjesamband som har kapasitet på 155 Mbps i 15-38 Ghz-spektrumet, med både elektrisk og optisk interface.

– Orange er en naturlig partner for Nera, sier Skjeie. – Vi har gode erfaringer fra samarbeide med Orange fra tidligere leveranser av mobil infrastruktur. Orange er et selskap med innovative ideer, sier han.

Nera vil gå inn med eierandel i konsortiet, sier Skjeie.