Skjermdump

Annonse


Microsoft forsinket med interaktivt TV

SkjermdumpUPC kaller boksen »set-top computer», fordi den inneholder både kabelmodem til internettsurfing og dekoder for digital-TV. Microsoft eier 8 prosent av UPC, som har bestilt 250.000 slike bokser fra Philips Electronics.

Oppgradering

UPC har foreløpig ikke sagt noe om de vil vente med lanseringen til Microsoft har klar sin programvare, eller kjøre annen tilgjengelig programvare i mellomtiden. Men en talsmann for det Amsterdam-baserte selskapet, som er Europas største og Norges nest største kabel-TV-leverandør, sier til Wall Street Journal at set-top-boksen er en plattform som vil bli kontinuerlig oppgradert med ny programvare.

Tilbakeslag

Forsinkelsene, som langt fra er noe ukjent fenomen hos Microsoft, er et potensielt alvorlig tilbakeslag for Bill Gates & Co. Det amerikanske selskapet OpenTV har allerede sin programvare installert i over 9 millioner set-top-bokser globalt.

Microsoft satser mye på å interaktivt TV, som ventes å bli et hovedelement i bredbåndsutviklingen, men har ikke lyktes å overtale telekom-selskapene i å satse på sin Windows CE operativsystem, som mange mener er uegnet.

Analysebyrået Forrester Research beregner at markedet for interaktivt TV i Europa vil omfatte 80 millioner husstander i 2005.

Annonse


Annonse


Annonse