Annonse


Flere søker helse på nett

Forbrukere på det mest utviklede nettmarkedet i verden, USA, viser stadig større interesse for helsestoff, opplyser markedsbyrået Harris Interactive.

Antall amerikanere som søker etter denne type informasjon har eksplodert i løpet av de siste 24 måneder.

56 prosent av 1.001 voksne forbrukere som svarte på brukerundersøkelsen mellom 26. mai og 10. juni hevdet at de brukte Internett regelmessig. 86 prosent av disse nettbrukerne hevder de benytter mediet for å finne informasjon om helse eller spesielle sykdommer. Prosentandelen var på 71 prosent i en lignende undersøkelse gjennomført i 1998.

40 prosent av de spurte kunne fortelle at de leter etter helseinformasjon på ad-hoc-basis, mens 13 prosent leter etter denne type informasjon på nett regelmessig, på vegne av seg selv eller medlemmer i den nære familien, rapporterer Newsbytes.com.

(Origo)