Foto: Jørgen berner Ross

Annonse


Orange bak UMTS-søknad

Foto: Jørgen berner RossI konsortiet til BaneTele inngår både en av de største mediebedriftene i Norge og leverandører av tele- og bredbåndstjenester.

– Bane Tele skal bli en ledende leverandør av bredbåndstjenester. Men vi vil søke allianser med aksessoperatører, mobiloperatører og innholdsleverandører, sa BaneTeles leder Trygve Tamburstuen til ITavisen 12. mai.

Det er alt på det rene at det blir minimum seks UMTS-søknader, som leveres mandag ettermiddag.

France Telecom meldte at de overtok mobilselskapet Orange fra Vodafone i månedsskiftet mai/ juni for 336 milliarder norske kroner. De overtok også vel 24 milliarder i gjeld.

Annonse


Nye Orange er et samarbeide mellom France Telecom, det franske mobilselskapet Itineris og Orange. Selskapet venter å ha 30 millioner abonnenter ved utgangen av året. Selskapet oppgir at de er Europas nest største operatør på trådløse nettverk, og har virksomhet i 18 land.

Et samarbeide med Orange vil gi tilgang til en rekke nett i Europa.

France Telecom har en kontrollerende andel i følgende selskap: franske Itineris, belgiske Mobistar, rumenske MobilRom, nederlandske Dutchtone, danske Mobilix, slovakiske Globtel, libanesiske Cellis og moldoviske Voxtel.

I tillegg har France Telecom eierandeler i tyske MobilCom , italienske Wind, portugisiske Optimus, polske PTK Centertel , egyptiske Mobinil og jordanske MobileCOM.

Orange har en kontrollerende andel i tyske Huchison Telecom, og i den franske avdelingen av Hutchison Telecom. I tillegg har Orange ikke-kontrollerende andeler av østerrikske Connect, sveitsiske Orange Communication og samarbeidsprosjektet KPN Orange i Belgia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse