Annonse


Trådløs kamelon fra Logitech

Det er over åtte år siden Logitech presenterte sin første trådløse mus som kommuniserte med radiobølger. I de tidlige 90-årene var det få som tente på ideen.

Nå har mange skjønt hvor smart det er å slippe musekabelen som vikler seg inn i papirbunkene og velter kaffekoppen.Nå lanserer Logitech en velkledd mus som passer både til hverdag og fest.

Skimrende kamelon-deksler

I fjor lanserte Logitech sin Cordless Wheel Mouse, som allerede er blitt verdens mest solgte trådløse mus.

Det er en spesialutgave av denne trådløse suksessmusa vi nå holder i hånden: Logitech Cordless Wheel Mouse Special Edition 2000 har utskiftbare deksler i skimrende metallic-rødt og sølvgrått. Dessuten har den et skimrende, kamelonaktig blågrønt deksel som skifter fra blått til grønt, avhengig av lyset.

Annonse


Velformet og stødig

Fargerike musedeksler er neppe verdens største nyhet, men Cordless Wheel Mouse Special Edition 2000 er utvilsomt et muntert innslag på matta.

Cordless Wheel Mouse er symmetrisk og passer like godt til høyre som til venstre hånd. Musa er forholdsvis høy i bakkant, og støtter godt opp under håndflaten. Musa er forbausende tung og stødig, men styres lett med et ledig grep.

Basestasjon i PC-en

Musa kommuniserer med radiobølger til en »basestasjon» som plugges til PS/2-kontakten på PC-en. Det er ikke nødvendig med fri sikt mellom PC-en og musa. Strøm kommer fra vanlige batterier. De varer et halvt år, før de må skiftes.

Listeprisen for Logitech Cordless Wheel Mouse Special Edition 2000 er 400 kr med moms.

Upraktisk WebWheel

Musa følges av MouseWare 9.1, en musedriver med den nye WebWheel-funksjonen: Hvis du klikker på rulleknappen, åpnes en sirkelformet meny på skjermen. Der finner du de vanligste nettleserfunksjonene, samt snarveier til Logitech-portalen iTouch med søkemaskiner, nettbasert e-post osv.

Vi syntes ikke at WebWheel var spesielt praktisk, og har slått av funksjonen.

Ergonomisk luksusmus

Logitech har også en trådløs luksusmus på repertoaret, – den stålgrå Logitech Cordless MouseMan Wheel. Denne ergonomiske musa støtter hele hånden, men utgjør en drøy håndfull for små hender.

Ergonomiske mus låser håndgrepet. Symmetriske mus tillater et løsere grep, men støtter likevel hånden.

Forvirrende like navn

Logitech-musene har forvirrende like navn: Vår trådløse Logitech Cordless Wheel Mouse er så definitivt navnebror til »kablemusa» Logitech Wheel Mouse, men har langt smalere og lavere fasong i bakkant.

Snart kommer den optiske musa Logitech Wheel Mouse Optical, som har en annen design.Her gjelder det å gripe tak om flere mus og kjenne etter, før du velger den som passer for deg.

Annonse


Annonse


Annonse