Annonse


Politiet ‘bombet’ av i-mode

En narrestrek i en online spørrekonkurranse på i-mode, Japans mobile internettjeneste, satte spillerne automatisk over til politiets nødtelefon når de svarte ja på et spesielt spørsmål. Spøken førte til overbelastning på politiets linjer, da 400 falske nødanrop kom inn på en dag, skriver ZDNet.

En talsmann for NTT DoCoMo, teleoperatøren som driver i-mode, sier at programvaren i quiz-spillet inneholdt en skjult instruks om å ringe opp politiet.

Ekspertene er bekymret over sikkerheten på mobilt Internett, og tror dette bare er det første av mange mobile virusangrep. Selv om wap ikke foreløpig er utsatt for slike angrep, så vil den økte funksjonaliteten vi får med GPRS og UMTS øke sårbarheten og skape flere potensielle sikekrhetshull, skriver ZDNet.

Annonse