Deskill

Annonse


Japan etter i IT-racet

DeskillJapan var lenge et foregangsland med kvalitetsprodukter basert på ny teknologi. Etter den økonomiske nedturen på nittitallet sliter landet med å finne tilbake til gamle høyder.

Japans akademiske institusjoner regnes som tredjerangs av landets ledende IT-eksperter. Prestisjeuniversitetet i Tokyo har ikke en gang en IT-avdeling, rapporterer Financial Times.

Det ledende forskningsinstituttet Electronic Technology Library makter ikke komme på banen med løsninger som kan kommersialiseres av landets industri.

Samtidig mangler landet kvalifisert arbeidskraft. Industrien mangler 200.000 IT-ingeniører, ifølge en undersøkelse gjennomført for det japanske handels- og industriministeriet.

Annonse


– Japan kan miste toget om det ikke sikrer industrien nok IT-personell, advarer underdirektør Keisuke Murakami ved ministeriet.

Landet svelger stoltheten og importerer kvalifisert arbeidskraft. Personaltjeneste Pasona planlegger innhenting av 50 IT-ingeniører fra India denne høsten. Så mange som 10.000 kan bli invitert til Japan for å arbeide i IT-selskaper, skriver Finmancial Times.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse