Annonse


IT-sentre trenger forskning

– Forskningssentre og institusjoner er udiskutabelt den viktigste faktoren for å få etablert levende høyteknologi-miljøer, heter det i studien “Blueprint for a High-Tech Cluster”, som ble lansert torsdag.

Steder der gryende teknologi formes vil spille en vital rolle i å bestemme hvor de økonomiske vinnerne og taperne i første halvdel av det 21. århundre vil befinne seg, fastholder rapporten.

– Høyteknologisentre som Silicon Valley og Austin, Texas skylder mye av sin suksess til forskningssentra og universiteter der toppforskere kan få forløst sin kreative energi, skriver rapportens forfattere.

Studien fra det California-baserte Milken Institute hevder også at suksessrike høyteknologimiljøer inneholder mennesker som er i stand til å omgjøre forskning til lukrative, kommersielle produkter.

Annonse


– En hel rekke regioner har fremragende forskere som gjør fabelaktig arbeid, men de enten får ikke lov eller er ikke oppmuntret til å gjøre sitt arbeid om til kommersielle produkter, sier studiens forfatter, Ross DeVol, til Reuters.

Andre faktorer som ifølge rapporten er viktig er en velutdannet arbeidsstyrke, bo- og levevilkår i regionen, tilgjengelig risikokapital, samt lave kostnader for forretningsdrift – såsom lave leiepriser.

Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse