Visa

Annonse


Visa skjerper kravene

VisaVisas satsing er et angrep mot den voksende svindelen med betalingskort på nett – som ifølge kort-selskapet er tre ganger vanligere enn annen svindel – og er samtidig ment å gjøre kundene tryggere på netthandel.

De nye kravene vil bli faset inn i løpet av neste år, sier sjefen for Visa USA, John Shaughnessy. En av de nye tiltakene er å kreve at nettbutikkene oppretter egne brannvegger som skal sikre databaser over kredittkortnumre.

– Hvis du er forretningsdrivende er dette ting du ønsker å gjøre. Det er god forretningsskikk. Det er så enkelt, sa Shaughnessy på en konferanse om datakriminalitet onsdag melder Reuters.

Kortselskapet kommer til å overvåke at retningslinjene blir fulgt og bruke eksperter for å teste kvaliteten på brannveggene. Dersom reglene ikke blir fulgt, risikerer nettbutikkene bøter, restriksjoner på hvor mye de får lov å selge med Visas kort, og i verste fall kan de miste sitt Visa-medlemskap.

Annonse


Det endelige settet med regler skal hamres ut i løpet av de neste ukene.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse