Sonera

Annonse


Sonera søker partner

SoneraFinancial Times melder at finske myndigheter er i forhandlinger om salg av Sonera. Deutsche Telekom, det britiske mobilselskapet Orange, som nå eies av France Telecom, og nederlandske KPN regnes som interesserte i fusjon.

Den finske staten eier 52,9 prosent av Sonera, og har tidligere solgt seg ned. Financial Times vurderer statens andel i dag til å være verdt vel 25 milliarder dollar, eller vel 225 milliarder kroner.

Ikke Telenor

– At det skulle foregå fusjonsforhandlinger hos Sonera er ukjent for oss, sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard til Aftenposten.

Analytikere vurderer Sonera til å være en for liten operatør, i forhold til investeringer som vil være nødvendig for å bygge ut neste generasjons nettverk. Viseadministrerende direktør Kaj-Erik Relander i Sonera gikk i forrige uke ut med kommentarer om at Sonera har tilstrekkelig finansiell styrke til å kunne stå på egen hånd.

Sonera står bak SmartTrust, som er et system for sikker betaling over mobiltelefon. Ved siden av internettportalen Zed, som er beregnet for trådløs kommunikasjon, er betalingssystemet med på å trekke opp verdien av Sonera.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse