CD-skalle

Annonse


Psykolog-advarsel mot nett

CD-skalleTrekkraften fra nettet er så sterk at en av ti amerikanere bruker mer enn 400 minutter daglig på nettet, advarer Keith Ashcroft. Psykologen frykter alvorlige psykologiske problemer for maniske nettbrukere.- Jeg anslår at mellom fem og ti prosent av studentene har en eller annen form for avhengighet, med nettbruk som overstiger 400 minuttet på nettet daglig, sier Edinburgh-psykologen, som sammenligner nett-avhengighet med alkoholisme og gambling.- Det er et svært virkelig problem med svært virkelige symptomer – ikke ulikt avhengighet av gambling. Hvis disse menneskene ikke får sjekket eposten eller surfet på nettet blir de irriterte og rastløse. Det er svært skremmende, og jeg tror vi kommer til å se mye av det i årene fremover, sier han til Press Association.Ifølge Ashcroft er det gjort få studier andre steder enn USA, men de amerikanske arbeidene viser likhetstrekk mellom nett-avhengige og alkoholikere.- Brukere bygger opp toleranse – de trenger mer og mer tid på nettet for å bli tilfredstilt, og synes det er vrient å stoppe, sier han.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse