Annonse


Lag dine egne DVD-plater

Med DMR-E10 er Panasonic det første selskapet til endelig å lansere en frittstående DVD-opptaker, altså som ikke krever PC. Dem kan ta opp både video og data på DVD-RAM som har hele 4,7 GB lagringskapasitet. Du får mellom en og fire timer med film, avhengig av hvilken opptakskvalitet du velger.

Ikke for kopi av DVD-plater

Siden spilleren også kan knyttes opp mot PC-en, kan du for eksempel laste ned video fra Internett, og overføre disse til DVD-RAM, eller overføre DVD-filmer til harddisken din.

Derimot kan du ikke uten videre lage duplikater av DVD-plater, fordi modellen har kun analoge inngangsporter, og vil ikke kopiere innhold som er kodet med kopibeskyttelse.

Men det er ikke noe problem å overføre dine gamle familiefilmer til DVD, og faktisk renske opp bildene under overføringen, ifølge Panasonic.

Annonse
Naturligvis kan DMR-E10 også spille vanlig CD, Video CD, og standard DVD-ROM med Dolby Digital surround. Du kan ikke spille DVD-RAM platene som du lager i DMR-E10 på en vanlig DVD-spiller.

Kostbar

Likevel er det ingen fare for at videospilleren blir avleggs med det aller første. Når DVD-opptakeren blir tilgjengelig i statene i September, vil prisen angivelig ligge på omlag $4 000, altså rundt 36 000 kroner. Tomme DVD-RAM plater vil koste mellom $30-40, altså like mye som DVD-filmer koster i Norge i dag.

Se www.panasonic.com for mer informasjon. Der finner du også informasjon om Panasonics DVD-RAM skrivere for PC, som ligger på et langt mer overkommelig prisnivå.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse