Hopp til navigasjon Hopp til innhold

5 000 klager på telesex

Antall klager på telesextjenster hos Forbrukerrådet stiger. Direktør Per Anders Stalheim mener at etter hvert som det er blitt magrere for teletorgtjenester, så har en del aktører som tidligere drev på kanten, nå flyttet seg over på gal side.

xxx
Det har aldri vært så mange klager på telesex som nå.

– Her er det rett og slett mange som blir lurt. Enten bruker noen andres telefonnumre, sender ut regninger i hytt og pine eller utgir seg for å være andre, sier direktør Per Anders Stalheim i Forbrukerrådet til Dagbladet.

Teletorg stagnerer

Stalheim mener årsaken på økningen av klager er at selskap som tidligere drev på kanten nå har beveget seg over kanten.

– Mange av telesexoperatørene har en bøllete oppførsel. Vi mistenker at det i mange tilfeller er snakk om ren svindel. Noen ganger kommer regninga til mannen, men abonnementet står på kona, sier fylkessjef Beate Sjåfjell-Hansen ved Forbrukerrådet i Telemark.

I følge Dagbladet har 5 000 nordmenn kontaktet landets forskjellige forbrukerråd bare i år. Per Anders Stalheim ønsker seg et mer aktivt politi i denne typen saker.