Annonse


SOL åpner for Jobbsøk

Syv ulike aktører deltar i samarbeidet som muliggjør at man kan søke i alle databasene samtidig. SOL skal ikke bygge opp en egen database.

– SOL Jobbsøk gjør det lettere for brukerne å finne et større antall relevante stillinger, sier adm. direktør Kristin Skogen Lund i SOL Norge.

Ikke konkurrent til Stepstone og Finn

-Vi skal være en tilrettelegger, og anser oss ikke som en konkurrent til de ulike jobbformidlingstjenestene. De ulike databasene er forenet i en base med felles søkekriterier. Når man foretar et søk kommer alle relevante jobber opp hos de ulike samarbeidspartnerne, sier Skogen Lund til ITavisen.no.

Alle jobbformidlerne i hele landet ble invitert til å delta i samarbeidet, men Skogen Lund opplyser at Finn og Stepstone valgte å stå utenfor.

Annonse


– Når man foretar et søk på SOL Jobbsøk vil du få opp en rekke linker til relevante stillinger. Dersom du velger å se nærmere på en stilling vil du bli flyttet over til den aktuelle aktørens base, forteller Skogen Lund.

Stadig flere tjenester

SOL har de siste månedene satset stadig mer på brukerorienterte tjenester. SOL Jobbsøk skal få inn penger på annonser, i tillegg til en distribusjonsavgift, som i følge Skogen Lund ikke er spesiell høy.

– Dette vil øke vår konkurransekraft, uttaler adm. direktør Jarle Drevdal i Jobbnett. Jobbnett er en aktørene som deltar i samarbeidet. De øvrige aktørene er Jobbdirekte, Jobpilot, JobMatch, JobWorld, Jobline og Deltidsjobb.no.

Annonse